понеділок, 18 листопада 2013 р.

Закарпатські вечорниці

      У читальному залі Ужгородської центральної районної бібліотеки з великим успіхом пройшли закарпатські вечорниці. Відроджуючи давню традицію, завідуюча ЦРБС Валентина Валієва запросила на дійство відомі самодіяльні колективи, щоб відтворити самобутній колорит сільських посиденьок, на яких переважно молодь у невимушеній атмосфері спілкувалась між собою, долучалась до різної хатньої роботи (вишивали, лущили кукурудзу, горіхи тощо), співали пісень, танцювали.
        Цього разу ґазди С.І.Когут та В.В.Клочуряк представили гостям оригінальні сценічні композиції з українських, русинських, словацьких та угорських вечорниць, майстерно виконаних учасниками вокального ансамблю «Арніка» районного будинку культури (керівник Л.Дубенко), фольклорного колективу «Чологань» БК с. Тийглаш (М.Ігнац) та хореографічного гурту «Наша файта» (М.Огразанська) з Сторожниці.
         Органічно вплелася у тематичну програму «Майбутнє варто планувати» - професійні розповіді лікаря-гінеколога Ірини Кулинич, нарколога Миколи Пізняка, імунолога Діани Бодак. Якщо до цього додати, що всі виступи були добротно справлені іскристим народним гумором від ґаздів та учасників дійства, то сміливо можна стверджувати: вечорниці пройшли чудово, невимушено й весело. Особливого шарму привнесли до них і традиційні частування гостей різноманітним народним печивом: фанками, слойками, тістечками з повидлом, маком, випічками з кукурудзяної муки тощо.
         Бібліотека вкотре порадувала запрошених мешканців навколишніх сіл змістовним й оригінальним дійством.
 





 

Немає коментарів: