понеділок, 3 жовтня 2016 р.

ДЕНЬ БІБЛІОТЕК В УЖГОРОДСЬКОМУ РАЙОНІ

          В цьому році для бібліотечних працівників Ужгородського району дійсно було свято. Начальник відділу культури райдержадміністрації Котляр Марія Золтанівна організувала поїздку у Хустський район до музею, ініціатором і творцем якого є Іван Васильович Хланта. Це була пізнавальна екскурсія по Закарпатській області. Іван Васильович з захопленням розповідав про історію сіл Іршавського, Виноградівського, Хустського районів.  Там зібрані всі твори письменників і поетів Закарпаття, а також бібліографічні показчики, які упорядкував І.В.Хланта. Цікавими були картини та експозиції виробів народних умільців Закарпаття, які прикрашали музей. Директор школи, вчителі та голова сільської ради урочисто зустріли нас з хлібом та сіллю. Музей у селі Копашнево залишив незабутнє враження.



 

 



 






У кожній бібліотеці Ужгородського району є документи, видані цим чудовим, невтомним чоловіком. У районній бібліотеці оформлена книжково-ілюстративна виставка: „Той, що слухає голос віків”, призначина до 75- річчя від дня народження І.В.Хланта.


Справка:

Хланта Іван Васильович — український фольклорист, літературознавець, бібліограф, мистецтвознавець і педагог, заслужений діяч України.




Немає коментарів: