вівторок, 11 червня 2013 р.

"Майбутнє варто планувати"

   Так називалася вулична акція, проведена у Тийглаші працівниками районної бібліотеки 19 травня. Тийглаш – село, багате на таланти, і масові заходи тут проводяться дуже часто, і на цей раз біля місцевого будинку культури зібралося практично все село. Було багато і мешканців Сюрте, адже села – дуже близькі сусіди.
     Завдяки директору ЦРБС Валентині Валієвій, завідуючій методичним відділом районної бібліотеки Єлизаветі Бодак, регіональному представнику програми «Бібліоміст» в Закарпатській області Андрію Вишняку, акція перетворилася у справжнє свято. Це був своєрідний День села. Головна мета акції – збереження здоров’я людини протягом всього її життя, попередження хвороб та втрати працездатності. Для цього найважливішим є здоровий старт життя, який у більшості зумовлений станом здоров’я дівчинки-підлітка, жінки-матері.
    Є нині суттєві проблеми з плануванням сім’ї, тому тийглашці прагнуть, щоб кількість поінформованих збільшилася. Необхідно, щоб наші сімейні пари, молодь підходили до планування сім’ї більш раціонально. А також були більш організовані у статевій поведінці. Цим заходом у Тийглаші прагнули підвищити рівень знань щодо збереження репродуктивного здоров’я серед громадян, насамперед – серед жінок і партнерських пар. І це їм вдалося. Цікаво і доступно розповіли про те, як запобігти хворобам, шкідливим звичкам лікарі районної поліклініки: нарколог Микола Пізняк та акушер-гінеколог Ірина Кулинич.
   Цікавою була і концертна програма. ЇЇ майстерно провели Маріанна Сенькіна та Тіберій Сабо. Прекрасно виступили народний ансамбль угорських народних пісень «Ружа» та ансамбль «Цімбори (керівники Чілла Сікора та Ференц Бернат). Зачарував всіх танцювальний гурт «Орхідея» (керівник Марія Ігнац). Приємно здивували і клуб любителів народної пісні БК с. Тийглаш «Чологань», і молодіжний хор «Домінуш», яким керує Беата Кріцкі.
    Багато цікавого було на цій вуличній акції. Проводились майстер-класи по рукоділлю, орігамі, бісероплетінню, декупаж скляних виробів, боді-арт на обличчі, конкурс перукарів, лотерея. Увагу привертала палатка з інформаційними матеріалами.
   Працівники районної бібліотеки продемонстрували і артистичні здібності, влаштували парад казкових героїв, який став справжньою окрасою свята !!! =)

Усі, хто взяв участь у цій вуличній акції, ще раз переконалися, що нині бібліотека – це не лише книги. Нині – це центр сільської громади. І це свято – доказ цьому













 







 
















Немає коментарів: