пʼятницю, 24 січня 2020 р.

Заходи у бібліотеках району до Дня Соборності


          В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.
         22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.  З нагоди цієї важливої історичної дати у бібліотеках Ужгородського району проходили пізнавальні заходи з метою відродження паростків духовності, пробудження у своїх користувачів зацікавленості  до поглибленого вивчення iсторiї  та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.
        В Центральній районній бібліотеці  для учнів Сюртівської  ЗОШ  було проведено   годину державності «В єднанні сила і міць держави», під час якої учні із захопленням слухали розповідь про боротьбу українського народу за соборність своїх земель, бо це одна із важливих сторінок нашого минулого, та переглянули фільм  "Злука. День Соборності України".
       Заступник директора по роботі з дітьми Гаврик Г.С. розповіла про історію цього свята та звернула увагу учнів  на книжкову виставку  «Соборна мати – Україна одна для всіх як оберіг».

В бібліотеках-філіях району оформлені книжкові виставки «В єдності   сила народу», «Соборність України: від ідеї до  сьогодення».
У бібліотеках-філіях  с.Худльово , Н.Солотвино, Анталовці, Чертеж , Дубрівка  смт. Середнє пройшов день інформації  «На шляху до соборності України», « Моя Соборна  країна»
За межами бібліотеки с.Демичі  відбулася бесіда до Дня Соборності України «Соборна мати – Україна одна для всіх, для всіх єдина»  де учні були ознайомлені з історією та значенням Дня Соборності у державотворенні України.













Немає коментарів: